Studia podyplomowe są propozycją dla absolwentów studiów wyższych, którzy planują zmianę profilu zawodowego, chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe, wzbogacić wiedzę teoretyczną oraz doskonalić umiejętności praktyczne, które w konsekwencji zagwarantują profesjonalne przygotowanie na wielu płaszczyznach zawodowych.
Absolwenci ANS otrzymują rabat w wysokości 300 zł!
Celem studiów jest przedstawienie najnowszej wiedzy, związanej z żywieniem człowieka i dietetyką oraz wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do samodzielnego udzielania porad żywieniowo-dietetycznych, przekazanie wiedzy o zasadach żywienia i wspomagania dietetycznego oraz o edukacji żywieniowej z zakresu żywienia osób. Studia doskonalący warsztat pracy dietetyka, pracownika służby zdrowia, pedagoga i wszystkich, którzy są zainteresowani tą tematyką.
Studenci poznają wiedzę z zakresu
- podstaw anatomii i fizjologii żywienia człowieka
- podstaw żywienia człowieka zdrowego i dietetyki
- towaroznawstwa i przechowalnictwa artykułów spożywczych
- higieny żywienia
- informacji i komunikacji w nauczaniu zasad zdrowego żywienia
- żywienia klinicznego i poradnictwa dietetycznego
- metodyki nauki o żywieniu i żywności
- klinicznego zarysu chorób dietozależnych
- jakości i bezpieczeństwa żywności
- edukacji i profilaktyki żywieniowej
- mikrobiologii i toksykologii żywności
- podstaw technologii gastronomicznej
- programów zdrowego żywienia w oświacie
- dietetyki
Propozycja skierowana do absolwentów szkół wyższych, nauczycieli, pracowników służby zdrowia, edukatorów i promotorów zdrowia.
Opłata za całość studiów wynosi: 3 000 zł
Numer konta: 03 9484 1033 2300 0317 4658 0001
Akademia Nauk Stosowanych im. ks. Jerzego Popiełuszki w Grudziądzu,
ul. Legionów 57a, 86-300 Grudziądz
Czas trwania studiów to: 2 semestry